Kwiaty są małe, biało-żółte, jesienią rozwijają się okrągłe, dekoracyjne owoce, przypominające jagodę.
Zasady postępowania z nasionami: Nasiona mocz w ciepłej wodzie przez 2-3 dni, aby zmiękczyć łupinę. Jeśli nasiona mają twardą łupinę, możesz ją lekko naciąć. Przygotuj lekkie, przepuszczalne podłoże, np. ziemię kokosową. Nasiona umieść na głębokości około dwóch ich średnic. W przypadku bardzo dużych nasion umieść je w ziemi do połowy ich średnicy, tak aby druga połowa była nad podłożem. Umieść nasiona w pojedynczych doniczkach, aby korzenie się nie splątały. Utrzymuj podłoże stale wilgotne, ale nie mokre. Spryskuj je, gdy wierzchnia warstwa zacznie przesychać. Optymalna temperatura do kiełkowania to około 25-30 °C. Umieść pojemnik w ciepłym miejscu, ale unikaj bezpośredniego słońca. Przykryj pojemnik przezroczystą folią lub szybą, aby stworzyć mikroklimat o wysokiej wilgotności. NASIONA PRZEZNACZONE WYŁĄCZNIE DO WYSIEWU!