• New
  • Obecnie brak na stanie
CYNAMONOWIEC KAMFOROWY Cinnamomum camphora
search
  • CYNAMONOWIEC KAMFOROWY Cinnamomum camphora
  • CYNAMONOWIEC KAMFOROWY Cinnamomum camphora
  • CYNAMONOWIEC KAMFOROWY Cinnamomum camphora
  • CYNAMONOWIEC KAMFOROWY Cinnamomum camphora
  • CYNAMONOWIEC KAMFOROWY Cinnamomum camphora

CYNAMONOWIEC KAMFOROWY Cinnamomum camphora

zł39.80
Tax included
Waga: 10g
Quantity
Obecnie brak na stanie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

 CYNAMONOWIEC KAMFOROWY Cinnamomum camphora
Cynamonowiec kamforowy jest aromatycznym drzewem należącym do rodziny wawrzynowatych, pochodzym z Azji. Dorasta w naszym klimacie do 3 metrów wysokości. Roślina posiada właściwości lecznicze! Olejek kamforowy działa uspoajająco i relaksująco oraz ma działanie antybakteryjne i przeciwbólowe.
Kwiaty koloru żółtego, bardzo liczne, zebrane w wiechy. Kwitnąć zaczyna na przełomie maja i lipca. Liście jajowate lub eliptyczne, błyszczące, ciemnozielone, intensywnie pachnące do 10 centymetrów długości.
Owoce kuliste pestkowce, koloru czarnego. Z wysuszonej kory rośliny uzyskujemy przyprawę kuchenną cynamon. Cynamonowiec kamforowy wymaga gleby przepuszczalnej i wilgotnej. Preferuje stanowiska słoneczne lub półsłoneczne.
Zasady postępowania z nasionami: Nasiona należy najpierw namoczyć w ciepłej wodzie przez 24-48 godzin, a następnie wysiać do wilgotnej, przepuszczalnej ziemi na głębokość około 0,5 cm, utrzymując temperaturę około +25°C. Wiosna lub lato to najlepszy czas na siew, a podczas kiełkowania ważna jest regularna wilgotność gleby bez jej przesuszenia. NASIONA PRZEZNACZONE WYŁĄCZNIE DO WYSIEWU!
PROD7957-10g
Comments (0)
No customer reviews for the moment.