Owoce okrągłe lub gruszkowate, a ich długość może wynosić od 3 do 10 cm. W miarę dojrzewania są najpierw zielone, potem żółtawe aż wreszcie pojawiają się na nich czerwone przebarwienia. Miąższ owocu może być biały, żółty lub różowy. Wydziela charakterystycznym piżmowy zapach. W owocu znajdziemy liczne, drobne i jadalne nasiona.
Zasady postępowania z nasionami: Zalej nasiona wodą na około 24 godziny przed siewem. Użyj mieszanki torfu i piasku lub zwykłej ziemi ogrodowej. Rozsyp nasiona równomiernie na powierzchni podłoża w doniczce i delikatnie je przyprósz cienką warstwą ziemi. Przykryj pojemnik przezroczystą folią, aby stworzyć mikroklimat, i postaw w ciepłym, jasnym miejscu. W razie potrzeby spryskaj podłoże wodą, aby utrzymać wilgotność. Odkrywaj folię na kilka minut co kilka dni, aby przewietrzyć pojemnik. NASIONA PRZEZNACZONE WYŁĄCZNIE DO WYSIEWU!