Owoce to mięsiste torebki, o kształcie kulistym lub nieco gruszkowatym, barwy żółtej z czerwonym nalotem
Zasady postępowania z nasionami: Przed siewem nasiona warto poddać stratyfikacji. Mocz nasiona w ciepłej wodzie przez 1-2 dni, aby zmiękczyć łupinę nasienną i ułatwić kiełkowanie, po czym umieść je w szczelnie zamkniętym pojemniku z wilgotnym, przepuszczalnym podłożem. Przykryj je cienką warstwą piasku, aby zapobiec wysychaniu i umieść w lodówce na miesiąc. Po tym procesie posadź nasiona od razu do osobnych doniczek, aby uniknąć konieczności przesadzania w późniejszym etapie. Umieść nasiona w doniczkach, przykrywając je ziemią na głębokość około 0,5 cm, aby zapewnić im ciemność. Utrzymuj stałą wilgotność i temperaturę około 13°C. Wskazane jest wysiewanie w szklarni lub na zewnątrz w chłodniejszym miejscu, jeśli temperatura nie jest zbyt wysoka. NASIONA PRZEZNACZONE WYŁĄCZNIE DO WYSIEWU!